Beklenen bulgular ile sorun arasındaki çizgi
İlk hafta içinde kanlı idrar, mesane spazmı, sık ve yanmalı idrar, kesi çevresinde hassasiyet ve iştahsızlık ameliyatın olağan izleridir; hepsi kendiliğinden geriler. Gerçek sorunlar ise seyrektir ve çoğu ilk kontrol ultrasonu ile ya da belirtilerle erken yakalanır.
Metnin tamamını oku
- Ameliyat sonrası kanlı idrar (hematüri) mesane içindeki dikiş hattından kaynaklanır; genellikle 3–7 günde açılır ve bol sıvı ile hızla temizlenir. Pıhtı düşürme, koyulaşan kanama ya da 1 haftadan uzun süren kanlı idrar beklenen tablonun dışındadır.
- Mesane spazmı sonda varken en sıktır, sonda çekildikten birkaç gün sonra kaybolur; antikolinerjik ilaçla yönetilir. Kalıcı bir sorun değildir ve ameliyatın başarısını etkilemez; ameliyat sonrası evde bakım başlığında bu dönem adım adım anlatılmıştır.

